GES KURAN ÇİFTÇİLER MAĞDUR OLDUKLARINI İFADE ETTİLER

 

GES KURAN ÇİFTÇİLER MAĞDUR OLDUKLARINI İFADE ETTİLER

Erzincan’da işletmelerinin çatısına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından proje ile Güneş Enerji Sistemi (GES) kuran çiftçiler mağdur olduklarını iddia ettiler.

 İşletmelerinin çatısına TKDK onaylı 400 KW’lık GES projesi yapan ve projeleri onaylanan çiftçiler EPDK tarafından alınan karardan dolayı mağdur olduklarını ve bunun düzeltilmesini ifade ettiler. Birçok çiftçinin proje kapsamında borçlandığını ifade eden çiftçiler maliyeti düşürmek için son çaremiz olan GES projeleri idi EPDK tarafından açıklanan karar ile hayallerimiz gerçekleşmedi diyerek kararın yeniden gözden geçirilmesini istediler.  

Çiftçiler adına açıklama yapan Çiftçi Ali Kılıç şunları ifade etti; “Sayın Cumhurbaşkanım Erzincan'da GES mağdurları olarak dertliyiz ve sıkıntılıyız. Bizim sıkıntılarımız, Allah'ın izniyle inşallah siz çözersiniz. Bildiğiniz gibi hayvancılık üretimi yapan üreticilerimiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Yem fiyatları, veteriner giderleri, işçi maliyetleri, mazot fiyatları v.s.altından kalkacak durumda değiliz. Girdilerimiz yüksek ama ürettiğimiz et ve süt fiyatları düşük olduğu için yapılan harcamaları karşılamıyor.

Maliyetleri düşürmek için TKDK projesi adı altında 400 KW GES projesi yaptık. Maalesef açıklanan kararla hayallerimiz gerçekleşmedi. Maliyetleri düşürmek ve buna son çaremiz GES idi. Sanayicinin önü açıldı. Ne kadar tüketim o kadar mahsuplaşma denildi. Sanayici bir türlü yolunu bulur fakat hayvancılık sektöründeki tüketim maksimum 10 bin TL olur. Geri kalanı nerde tüketsin ancak yem, saman, yonca, gübre, mazot, işçi, veteriner maliyetlerinde kullanabilir.

Biz nasıl mahsuplaşalım. Biz de dünyanın bel kemiğiyiz biz üretmezsek insanlar ne yiyecek protein kaynağını nerden tedarik edecek. İnsanların olmazsa olmaz yiyeceklerinden olan süt, peynir, et, yağ üretiyoruz. İnşallah hayvancılık yapanlara ve devam edenlere bir karar alınır ve kontrol altına alınıp bunların GES uygulamalarına muaf tutulur ve hayvancılık yapmayanın GES üretimi durdurulur.

Hayvancılık yap GES'i al bununda sınırı olması 500 KW geçmemek şartıyla hayvan ve süt üret GES'e devam et denilebilir. Hayvan üreticilerine en güzel destek ve hediye olur. Hayvancılık üretimi yapmayan bile hayvan alır üretimi devam eder hayvancılığı destekler. Hayvancılığı veya tavuk üretimini durdurun, GES'i  durdur ve cezai yatırım yap bir devlet olarak devlet olarak şartname koy. Kurunun yanında yaşlarda yanıyor.

Sayın Başbakanım elektrik açığımız çok bizim günahımız nedir? Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlar geçimini zor sağlıyor. Hayvancılığı sevdiği baba mesleği olduğu için devam ediyor. Onlarda devamlı zarar ederse hayvancılığı bırakır. Erzincan’da kaç tane TKDK hayvan çiftliği yapıldı ve kaç tanesi ayakta duruyor bir araştırılsın. Hayvanları boşalttı bunların yüzünden gerçek üretici de yandı. GES mağduru oldu. GES yapan arkadaşlar trafo ve panel aldı. GES'E güvenerek kredi çekti. Şimdi nasıl krediler ödenecek iyice çıkmaz sokağa girdiler. Bunlar hayvanları satacak olanı da krediye yatıracak bir daha hayvancılık yapma imkanı da olmayacak.

Türkiye ekonomisinin çok büyük kaybı olacak. Sanayici bir türlü sesini çıkarıyor. Tarım ve hayvancının sahibi bir Allah var. Allah yardımcısı olsun. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip ERDOGAN, Sayın Başbakanım Binali YILDIRIM hayvancılık yapanların sorunlarını Allah'ın izniyle inşallah siz çözersiniz. Erzincanlı olarak önce Allah'a sonra size güveniyoruz” dedi.

Sosyal Medyalar

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Sosyal Medyalar

Erzincan Nöbetçi Eczaneler

Erzincan nöbetçi eczaneleri

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği